De Tax Shelter levert een belastingvermindering en geen belastingkrediet. Dit betekent dat je er geen voordeel bij hebt om een investering te doen, die een hogere belastingvermindering oplevert dan wat je jaarlijks aan inkomsten-belastingen betaalt. Om dit bedrag te kennen, kan je je aanslagbiljet van vorig jaar raadplegen. Dat zou …
Coöperaties behartigen meestal verschillende projecten. Wanneer één of meerdere projecten niet slagen (bv: weigering van nodige vergunningen), dan stelt de Raad van Bestuur andere projecten voor aan de coöperanten. In het ergste geval kan de Algemene Vergadering beslissen om de coöperatie te ontbinden en de overblijvende middelen op de eindbalans …
Het opgehaalde geld wordt in afwachting op een rekening gezet bij een duurzame bank of als kortetermijnlening gegeven aan andere burgercoöperaties. Een zeer klein gedeelte wordt gebruikt voor de werkingskosten van de coöperatie (vb: boekhouding). De bestuursmandaten zijn onbezoldigd.
Wanneer een dividend uitgekeerd wordt is Stroomvloed verplicht roerende voorheffing in te houden. Deze roerende voorheffing bedraagt op vandaag 15% voor Stroomvloed aandeelhouders die aan de VVPR-bis voorwaarden voldoen. Deze roerende voorheffing kan bovendien verrekend worden in de aangifte personenbelasting en dit maximaal 240 EUR op jaarbasis. Let op: De …
Energiecoöperaties ontwikkelen projecten met een lange loop- en terugverdientijd. Dat betekent meteen ook dat het soms een tijdje kan duren vooraleer er winst gemaakt wordt en dividenden uitgekeerd kunnen worden. Over de manier waarop de winst besteed wordt, beslist de Algemene Vergadering. De raad van bestuur heeft daarin een adviserende …
Het geld van uw aandeel/aandelen wordt gebruikt voor de financiering van lokale hernieuwbare energieprojecten via rechtstreekse participatie, bijvoorbeeld de aankoop van een windturbine of van zonnepanelen, of om energiebesparende maatregelen te implementeren. De projecten worden aan de algemene vergadering voorgesteld door de Raad van Bestuur. Als coöperant wordt u mede-eigenaar …
Omdat het wijzigen van een rekeningnummer een delicaat gegeven is, vragen wij om het nieuwe rekeningnummer door te geven met een ondertekend document waarbij ook een kopie van de identiteitskaart van de vennoot is gevoegd. Deze documenten mogen worden ingescand en per e-mail doorgestuurd worden naar info@stroomvloed.be of per post …