Over ons

Stroomvloed is een erkende coöperatie (cv) voor én door burgers uit Oost-Vlaanderen. Onze energiecoöperatie produceert duurzame energie dankzij de inbreng van burgers. Zo kan je mede-eigenaar worden van een PV-installatie, windmolen, laadpaal of andere soort installatie in de buurt.

Iedereen kan tot 100 aandelen van 250 € kopen van de coöperatie. De winst van onze coöperatie verdwijnt niet naar het buitenland, maar vloeit terug naar alle coöperanten.

Als mede-eigenaar heb je uiteraard ook inspraak in de werking van de coöperatie via de jaarlijkse Algemene Vergadering en via onze werkgroepen en vrijwilligerswerking.

Wat is een burgercoöperatie?

Een echte burgercoöperatie is een burgerinitiatief waarin de burgers de baas zijn. Een burgercoöperatie werkt volgens de internationale coöperatieve principes en kenmerkt zich door :

  • open en toegankelijk voor alle burgers, ongeacht hun herkomst
  • transparant en democratisch bestuur, met beslissingsmacht bij de burgercoöperanten
  • autonoom en onafhankelijk van bedrijven en instellingen.

Deze kenmerken onderscheiden de echte erkende burgercoöperaties van de ‘bedrijfscoöperaties’ die opgericht en gecontroleerd worden door multinationals of projectontwikkelaars.

Stroomvloed cv is dus een pure erkende burgercoöperatie en is lid van REScoop Vlaanderen, de Vlaamse Federatie van verenigingen en coöperaties van burgers voor hernieuwbare energie.

Partners

Wil ook jij vennoot worden?

Teken nu in op één of meerdere aandelen. Samen maken we het verschil en nemen we de energietransitie in eigen handen.

Vennoot worden