1

Project in de kijker: Centrum Ambulante Revalidatie Ter Eecken – Oudenaarde

13/04/2024

Net zoals een moeder of vader al haar/zijn kinderen even graag ziet, zo zien wij ook alle -ondertussen meer dan 40- Stroomvloed-projecten even graag. Maar toch heeft CAR Ter Eecken in Oudenaarde nu al een speciaal plaatsje in ons Stroomvloed-hart.

INVESTEER MEE

Dit Centrum voor Ambulante Revalidatie – kortweg CAR- startte ondertussen 2 jaar geleden met de afbraak van de oude gebouwen, daterend uit de jaren 1970.
In de plaats komt een volledig nieuw gebouw met een bruikbare oppervlakte van bijna 2.000 vierkante meter. Dat is ook nodig, want in CAR Ter Eecken komen wekelijks meer dan 200 kinderen op therapie. Hiervoor beschikt CAR Ter Eecken over een multidisciplinair team dat bestaat uit artsen, psychologen, ergotherapeuten, kinesisten, logopedisten, maatschappelijk werkers en ondersteunende medewerkers. Bij het ontwerp werd speciaal aandacht besteed aan het autismevriendelijk maken van de nieuwbouw en aan het verzekeren van een vlotte toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers. De nieuwbouw wordt een rustige en prikkelarme omgeving waar kinderen in de beste omstandigheden therapie zullen kunnen volgen.

Anneleen-De-Smet-Stroomvloed-CAR-Ter-Eecken

Uiteraard werd ook gedacht aan hernieuwbare energie, en zo werd aan Stroomvloed gevraagd of we interesse zouden hebben om hier een PV-installatie te realiseren. We krijgen veel meer aanvragen dan we -helaas- kunnen financieren, maar hier moesten we niet lang nadenken.
Bij de selectie van onze projecten hanteren we heel wat parameters, maar één van de belangrijkste is “sociaal-lokale impact“. Oudenaarde ligt in onze focus-regio, en de missie en werking van CAR Ter Eecken zijn een toonbeeld van sociale impact. We zetten hier dan ook héél graag onze schouders onder.

Nu de bouwwerken in de finale fase zitten, kunnen wij eindelijk aan de slag. Vorige week konden we de nieuwbouw bezoeken, en op het dak bekijken waar de 180 zonnepanelen moeten komen. “DAAR dus” (foto : Stroomvloed-voorzitter Anneleen De Smet) . In juni wordt deze installatie effectief gerealiseerd.

Ben jij ook zo enthousiast als wij over dit project? Help ons dan mee nog meer projecten te realiseren en word Stroomvloed-coöperant!

INVESTEER MEE

Naar overzicht