Stroomvloed_Aandeel-banner

To Staatsbon or not to Staatsbon, is that the question?

22/02/2024

We zeggen het liefst meteen duidelijk, het is ons om jouw geld te doen.
En wat je er best mee doet. Net zoals de minister vorig jaar een eerste keer deed in september bij de lancering van de staatsbon op 1 jaar. En wat later opnieuw met de staatsbons op 5 en 8 jaar. Met wisselend succes.

Als burgercoöperatie, is het ons ook te doen om jouw positie als burger. Daar komen we straks nog op terug.

Eerst over die centen! Meer dan 20 miljard wist die eerste staatsbon te activeren, minder dan 10% van de 300 miljard aan Belgische spaargeld. Nu wordt een nieuwe staatsbon gelanceerd voor een jaar, een beetje van hetzelfde en toch weer anders. Lees: opnieuw zal men je vertellen wat je best doet met je spaargeld. Kort samengevat: de nieuwe staatsbon doet het niet zo heel veel beter dan het aanbod van de banken vandaag.

Je zou dan kunnen denken ‘ik laat mijn centen dan maar bij de bank’. Of… ik bekijk toch maar eens wat Stroomvloed kan bieden. En gelijk heb je!

Wij bieden een alternatief met heel veel maatschappelijke meerwaarde én een grotere standvastigheid. Daarom vertellen wij het jou nu al. Koop een aandeel bij Stroomvloed! En ook wij zijn tevreden met 10% van jouw spaargeld!

INVESTEER MEE

We maken het concreet met een voorbeeld.
Volgens wat we terugvinden op het wereldwijde web kan de gemiddelde Belg (jij dus 😉) maandelijks zeker meer dan €250 sparen. Komt overeen met de prijs van 1 (één!) aandeel bij Stroomvloed. En mogelijk ook met die 10% van jouw jaarlijkse spaargeld…

Plaats je dit bedrag op een spaarrekening, dan ben je zeker dat het binnen een jaar minder waard is.
Koop je een staatsbon, dan kan je mogelijk een netto rendement van 1,82% of 2,03% ( op 5 of 8 jaar), of 2.1% (nieuwe staatsbon op 1 jaar) tegemoet zien.
Koop je een aandeel bij Stroomvloed, dan kan een dividend 2% of zelfs 4% zijn. Zoals we de voorbije 2 jaren trouwens hebben gerealiseerd.

Waar de overheid zich slechts voor enkele jaren engageert, doen wij dat graag levenslang. En we durven denken, jij ook. Want voor Stroomvloed is de horizon oneindig, het gaat immers over de toekomst van onze wereld. Waarbij we ons allemaal graag inzetten om die duurzaam en gezond te houden.

Word je vennoot van Stroomvloed, dan word je warm verwelkomd door een club van wie de leden het belangrijk vinden om zelf keuzes te maken. Die willen weten wat er met hun geld gebeurt, hoe hun energie wordt opgewekt en waar die naartoe gaat. Die kiezen voor een transparant, lokaal energiebeleid waar ze zelf hun zeg over kunnen doen. Dit is immers die positie als burger, waarover we het daarstraks hadden.

Jij kiest ervoor om je spaargeld te investeren in een project dat transparant is, democratisch, lokaal en duurzaam. En waar je evenveel medezeggenschap krijgt, of je nu 1 aandeel koopt of 100. Want dat kan natuurlijk ook.

Maar eerlijk en oprecht? We hebben 1.000 aandelen van €250 in de aanbieding, en liefst willen we via deze weg 1.000 mensen overtuigen die elk 1 aandeel aankopen. Want dan weten we dat onze beweging alleen maar meer gedragen wordt, en zijn we zeker dat we verder kunnen groeien.

Groei jij graag met ons mee? Koop een aandeel en registreer je als vennoot.

INVESTEER MEE

Naar overzicht