1

Stroomvloed Nieuwjaarsbrief 2024

16/12/2023

Beste vennoot, coöperant, sympathisant,

Stroomvloed vormt een gemeenschap van burgers, die het beste voorhebben met de wereld, met mekaar. Ik googelde onlangs ‘het beste voorhebben met’ en vond o.a. deze uitleg/inspiratie.

Het beste met iemand voorhebben is het beste wat je voor iemand kan doen. Wanneer je namelijk het beste met iemand voor hebt, gun je de ander om het beste te ervaren en te krijgen. En wanneer je dat een ander gunt, verdien jij het ook om het beste te mogen ervaren en te krijgen.

Misschien is dit wel de kern van onze boodschap, met de focus op duurzame energie. Bij Stroomvloed realiseren we projecten met zonne- en windenergie, die dicht bij de burger staan, zichtbaar zijn en elke dag hun verdienste bewijzen. Vanuit een lokaal initiatief dragen we op die manier bij aan een betere wereld.

Met bijna 600 zijn we, vennoten bij Stroomvloed, die mekaar het beste gunnen. En het werkt nog ook! De voorbije 2 jaren ontvingen we telkens een mooi dividend en als vennoot kregen we zomaar toegang tot de prijsvriendelijke en volledig duurzame energieleveringen door Ecopower. Door onze eigen energie te bundelen, blijven we groeien en het beste voorhebben met iedereen die vennoot wordt. Wees welkom!

INVESTEER MEE

In 2024 blijven we relevant met een aantal nieuwe projecten, zoals o.a.:

  • Assenede – warmtepomp serviceflats De Aster: 100.000 €
  • Assenede – installatie van 84 zonnepanelen FC Assenede:  35.000 €
  • Oudenaarde – 2 installaties zonnepanelen: 35.000 €
  • Oudenaarde – installatie zonnepanelen CAR Ter Eecken: 50.000 €
  • Bassevelde – 2 installaties zonnepanelen KLJ Bassevelde en LRV Bassevelde: 15.000 €
  • Deinze – installatie zonnepanelen VCLB: 15.000 €

Ook voor de Stroomvloed-organisatie zelf wordt 2024 een bijzonder interessant jaar (met o.a. eindelijk een heus eigen kantoor, maar daarover later meer).

We schrijven deze nieuwjaarsbrief net nadat de slottekst van de COP28 in Dubai werd goedgekeurd. Er is sprake van een transitie, op weg naar alternatieve energievormen. Voorzichtige symboliek, da’s waar, maar het geeft wel de juiste richting aan. Ook de uitspraak in de ‘klimaatzaak’ past daarin. Het stemt ons hoopvol en we roepen iedereen op om mee te helpen.

Met een metafoor… Het kost veel moeite om de tanker met de fossiele brandstoffen te doen keren, maar onze boot heeft de wind in de zeilen op weg naar een meer propere en leefbare wereld.

En… er is nog veel plaats op de boot voor nieuwe geïnteresseerden, die vanuit een lokale verankering die transitie mee vorm geven. Stap in en vaar mee, je vertoeft in goed gezelschap!

Bij Stroomvloed hebben we het beste voor met ieder van jullie, met mekaar. We delen dan ook graag de meest positieve energiewensen voor een mooi, nieuw jaar 2024!

Gelukkig nieuwjaar vanwege het Stroomvloed-team!

INVESTEER MEE

Auteur: Patrick Van den Sande, Coöperant

Naar overzicht