Stroomvloed_Aandeel-banner

Voor minder dan 250.000 € doen we ’t niet!

22/11/2023

We zeggen het liefst meteen duidelijk, het is ons om jouw geld te doen. En wat je er best mee doet. Een beetje zoals de minister deed bij de lancering van de staatsbon in september, en nu wil herhalen.

En, als burgercoöperatie, is het ons ook te doen om jouw positie als burger. Daar komen we straks nog op terug.

Eerst over die centen! Meer dan 20 miljard wist de staatsbon te activeren van het Belgische spaargeld. Lijkt veel maar het is minder dan 10% van de ruim 300 miljard die op de Belgische spaarrekeningen staan.

Nu volgt een nieuwe staatsbon met andere voorwaarden. Lees: opnieuw zal men je vertellen wat je best doet met je spaargeld.
Wat brengen de nieuwe staatsbons op? Deze keer kan je staatsbons aankopen met een looptijd van vijf jaar en/of acht jaar. De staatsbon op vijf jaar levert 2,60 procent bruto rendement per jaar op. Voor de staatsbon met een looptijd van acht jaar is dat iets méér: 2,90 procent bruto. Bij de betaling van de rente zal uiteraard roerende voorheffing worden ingehouden. Dat is de belasting die iedereen moet betalen op inkomsten uit kapitaal (rente en dividenden). De roerende voorheffing bedraagt 30 procent. Daardoor bedraagt het werkelijke nettorendement van de staatsbon op vijf jaar 1,82 procent. Voor de staatsbon op acht jaar is dat 2,03 procent.

Wij bieden een alternatief met heel veel maatschappelijke meerwaarde. Daarom vertellen wij het jou nu al. Koop een aandeel bij Stroomvloed! En ook wij zijn tevreden met 10% van jouw spaargeld!

INVESTEER MEE

We maken het concreet met een voorbeeld. Volgens wat we terugvinden op het wereldwijde web kan de gemiddelde Belg (jij dus 😉) maandelijks zeker meer dan €250 sparen. Komt overeen met de prijs van 1 (één!) aandeel bij Stroomvloed. En mogelijk ook met die 10% van jouw jaarlijkse spaargeld…

Plaats je dit bedrag op een spaarrekening, dan ben je zeker dat het binnen een jaar minder waard is. Koop je een staatsbon, dan kan je mogelijk een rente van 1,82% of 2,03% tegemoet zien.

Koop je een aandeel bij Stroomvloed, dan kan een dividend 2% of zelfs 4% zijn. Zoals we de voorbije 2 jaren trouwens hebben gerealiseerd.

Waar de overheid zich slechts voor enkele jaren engageert, doen wij dat graag levenslang. En we durven denken, jij ook. Want voor Stroomvloed is de horizon oneindig, het gaat immers over de toekomst van onze wereld. Waarbij we ons allemaal graag inzetten om die duurzaam en gezond te houden.

Word je vennoot van Stroomvloed, dan word je warm verwelkomd door een club van wie de leden het belangrijk vinden om zelf keuzes te maken. Die willen weten wat er met hun geld gebeurt, hoe hun energie wordt opgewekt en waar die naartoe gaat. Die kiezen voor een transparant, lokaal energiebeleid waar ze zelf hun zeg over kunnen doen. Dit is immers die positie als burger, waarover we het daarstraks hadden.

Jij kiest ervoor om je spaargeld te investeren in een project dat transparant is, democratisch, lokaal en duurzaam. En waar je evenveel medezeggenschap krijgt, of je nu 1 aandeel koopt of 100. Want dat kan natuurlijk ook.

Maar eerlijk en oprecht? We hebben 1.000 aandelen van €250 in de aanbieding, en liefst willen we via deze weg 1.000 mensen overtuigen die elk 1 aandeel aankopen. Want dan weten we dat onze beweging alleen maar meer gedragen wordt, en zijn we zeker dat we verder kunnen groeien.

Groei jij graag met ons mee? Koop een aandeel en registreer je als vennoot.

INVESTEER MEE

Auteur : Patrick Van den Sande

Stroomvloed_Aandeel-square

Naar overzicht