1

Politiezone Schelde-Leie werkt op Stroomvloed!

16/06/2023

stroomvloed-politie-schelde-leie-zonnepanelen

Al sinds 2005 lagen de plannen er … en nu is het eindelijk gebeurd!
De Politiezone Schelde-Leie is verhuisd naar een nieuwbouw high-tech en duurzaam politiekantoor aan de Weefstraat vlakbij de N60 in Nazareth.

De politiezone, die De Pinte, Gavere, Nazareth en Sint-Martens-Latem bedient, springt zo “40 jaar vooruit in de tijd” zegt korpschef Koen Dhondt in Het Nieuwsblad. Naast meer ruimte en andere gebruikelijke voordelen van een splinternieuw gebouw, heeft hij het ook over het aspect duurzaamheid :
“We vonden het heel belangrijk dat ons nieuw commissariaat energiezuinig is”, gaat de korpschef verder. “Er worden geen fossiele brandstoffen gebruikt, maar we werken met een warmtepompsysteem en op de daken liggen zonnepanelen.”

Welkom Stroomvloed!

Voor de realisatie van de zonnepanelen wordt een beroep gedaan op … Stroomvloed!
Wij zorgen voor in totaal 212 panelen (79,5kWp; +/-71.550kWh per jaar) goed voor 50 ton CO2-reductie. Uiteraard zijn we heel blij en trots te kunnen bijdragen aan de “verduurzaming” van openbare besturen!

Meer info over het nieuwe commissariaat : lees meer bij o.a. AVS of zie hun video hieronder.

Hebt u zelf een vraag of idee over de realisatie van projecten rond hernieuwbare energie voor overheden? 
Contacteer ons, we denken graag met u mee!

 

Naar overzicht