1

Stroomvloed bedankt aandeelhouders met eerste dividend van 4%

15/06/2022

De aandeelhouders van energiecoöperatie Stroomvloed verzamelden afgelopen weekend in Kruisem bij POC De Kepper -één van hun klanten- voor de jaarlijkse algemene vergadering, met goed nieuws.

Het energielandschap is grondig aan het veranderen, zowel in België als internationaal: de transitie naar hernieuwbare energie, spectaculair stijgende energieprijzen en de energieafhankelijkheid van onder meer Rusland die meer dan ooit ter discussie staat. Stroomvloed werkt in onze regio aan de energietransitie met meer dan 25 grote zonne- installaties. “Wij leverden onze klanten het voorbij jaar meer dan 500 MWh aan lokale groene stroom die al goedkoper was dan de marktprijs en die de recente prijsstijgingen bovendien niet volgt. We bespaarden op die manier 130 ton CO2”, vertelt voorzitter Anneleen De Smet.

Daarmee lijkt Stroomvloed z’n plaats in het lokale energielandschap nu definitief verworven te hebben en er is nog meer goed nieuws. “We zijn ondertussen met 430 coöperanten. Om de vele projecten in de pijplijn te kunnen realiseren, zal de komende maanden alles in het werk worden gesteld om zowel het kapitaal als het aantal aandeelhouders spectaculair te doen stijgen. De coöperanten die Stroomvloed mee hebben opgestart sinds 2017, worden nu beloond voor hun engagement met een eerste brutodividend van 4% op hun investering”, klinkt het. Iedereen die met ons mee wil investeren, kan dat doen door zich aan te melden als vennoot op onze website.

Stroomvloed breidt haar expertise ondertussen verder uit. Voorzitter Anneleen De Smet licht een tipje van de sluier: “In de komende weken activeren we onze eerste laadinfrastructuur en we werken ook in de regio aan een proefproject rond energiedelen in appartementsgebouwen. Verder zetten we ook de stap naar wind op land én wind op zee, allemaal met een centrale rol voor de burger. Stroomvloed engageerde zich eind vorig jaar immers samen met andere Belgische energiecoöperaties voor een kapitaalinvestering van 250 miljoen euro in de Belgische coöperatie SeaCoop. Stroomvloed wil hieraan deelnemen met een eigen inbreng van 10 miljoen euro.”

Nog dit: in onze regio is Stroomvloed al betrokken bij meer dan 650 kWP aan zonnepanelen. De coöperatie begon met 100 aandeelhouders in 2017 en verviervoudigde dat aantal sindsdien.

Participeren kan via deze link.

Naar overzicht