Nieuwsupdate maart

07/03/2018

In februari 2017 hielden we in Nazareth onze 1e infosessie voor ruim honderd aanwezigen. Een dik jaar later is de cvba op volle kracht aan het werk voor de realisatie van de eerste effectieve projecten in onze regio.

Eind 2017 won Stroomvloed, samen met 5 andere lokale energiecoöperaties, een grote aanbesteding om op daken van Katholieke scholen in Vlaanderen en Brussel zonnepanelen te leggen. Deze projecten komen nu langzamerhand op gang. Meer info hierover kan u nalezen op https://www.klimaatscholen2050.be/

Een paar weken geleden hebben we ook een offerte ingediend voor de aanbesteding van de Gemeente Nazareth om zonnepanelen op de gemeentelijke gebouwen te kunnen leggen. (Gemeentehuis, Bibliotheek, CC De Zwaan en het oude politiekantoor… goed voor 280 zonnepanelen en een totaal vermogen van 84 kWp)
De uitslag hiervan verwachten we zeer binnenkort. Fingers crossed!

Daarnaast houden we constant de ogen open voor nieuwe opportuniteiten en leggen we voortdurend nieuwe contacten. Enkele van die aangegane gesprekken worden steeds concreter en we hopen jullie dan ook in de nabije toekomst nieuwe projecten voor te stellen.

Nog enkele cijfers:

  • Tot op vandaag zijn er 1.333 aandelen uitgeschreven voor een totaalbedrag van 333.250 euro.
  • De coöperanten komen uit 29 verschillende gemeenten in Vlaanderen, met op kop: Nazareth, Merelbeke, De Pinte en Deinze

Wie nog geen aandelen gekocht zou hebben kan dat uiteraard nog steeds doen. Per persoon kan u tot maximum 5.000 euro investeren. Alle info hierover kan u in de FAQ-rubriek vinden.

Noteer alvast in jullie agenda: zaterdag 9 juni 2018 – 10u: Algemene Vergadering Stroomvloed cvba. Alle coöperanten worden nog persoonlijk uitgenodigd per brief.

Omdat wij als Bestuurders volledig transparant willen zijn, zijn we ook nog op zoek naar controlerende vennoten. Deze vennoten kunnen volledige controle uitoefenen op de financiële toestand, op de jaarrekening en kunnen opvolgen of er geen onregelmatigheden gebeuren.

Elke vennoot kan zich hiervoor kandidaat stellen (via mail naar info@stroomvloed.be). De benoemingen zullen gebeuren op de Algemene Vergadering in juni.

 

Het Stroomvloed team

Naar overzicht