Onze infosessies

 

Op een infosessie of energiecafé bespreken we een energiethema en leggen we de principes en werking van onze coöperatie uit. Je komt er ook meer te weten over de mogelijkheden om mee te investeren en over nieuwe projecten in jouw buurt.

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Infosessie KWB Nazareth – Thema “Betaalbare energie: wat kan ik doen?”

9 maart 2023 om 20:00 tot 22:00

Door de stijgende energieprijzen en de steeds meer voelbare klimaatverandering gaan velen van ons op zoek naar andere, alternatieve energiebronnen. Wat beweegt er allemaal op de energiemarkt en wat brengt de toekomst ons op het vlak van energie? Wat houdt de energietransitie in, en hoe gaan we hier best mee om? Je ontdekt het tijdens deze infoavond.

Daarnaast kom je ook meer te weten over de werking van lokale burgerenergiecoöperaties en welke energieprojecten in je buurt de moeite waard zijn.

Waarvoor is een digitale meter goed? Loont het nog om in zonnepanelen te investeren, al dan niet met een thuisbatterij, en wat is het capaciteitstarief of de injectievergoeding? Wordt energiedelen de toekomst en hoe kan ik daaraan meedoen?

Het zijn allemaal vragen waarop tijdens deze infoavond een antwoord bieden. De huidige situatie op de energiemarkt zorgt er immers voor dat onze overheden een versnelling hoger schakelen om onze energietransitie te realiseren.

Er wordt ook een webpagina voorzien waar deelnemers, na afloop van de activiteit, informatie en tools vinden om zelf actief aan de slag te gaan.

Toegankelijk voor leden van KWB

Gegevens

Datum:
9 maart 2023
Tijd:
20:00 tot 22:00
Evenement Categorie: